Smart Cooking • Συνταγές

Κλασικός Μουσακάς

Χρόνος<br/> Προετοιμασίας Χρόνος
Προετοιμασίας
40 λεπτά
Χρόνος<br/> Ψησίματος Χρόνος
Ψησίματος
60 λεπτά
Μερίδες Μερίδες
για 2 άτομα

01

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μεγάλη μελιτζάνα
  • 2 μεσαίες πατάτες
  • 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ½ κ.γλ. ζάχαρη
  • ½ ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο
  • κανέλα
  • λίγο αλάτι & πιπέρι

 

Για τη μπεσαμέλ:

  • 200 ml γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ. αλεύρι
  • 1 κρόκος αυγού
  • 50 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • Μοσχοκάρυδο

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Για τον μουσακά:

  1. Κόβουμε την μελιτζάνα και τις πατάτες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και τις αφήνουμε να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ και τον κιμά. Μόλις πάρει χρώμα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
  3. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη, την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.

 

Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.

 

Για τη μπεσαμέλ:

  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε τμηματικά το γάλα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα.
  2. Μόλις δέσει η μπεσαμέλ προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, το τυρί και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

 

Λαδώνουμε το σκεύος μας και τοποθετούμε μια στρώση πατάτες, από πάνω μια στρώση μελιτζάνες και λίγη γραβιέρα τριμμένη. Στη συνέχεια βάζουμε μια στρώση κιμά και το ισιώνουμε να πάει παντού.

Τέλος, περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για μία ώρα.

Σκεύη Αλουμινίου Με καπάκι

Τα σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης Sanitas είναι ιδανικά για να ψήσετε το φαγητό σας στο φούρνο καθώς χάρη στην ποιότητά τους είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.