• English
  • Ελληνικά

Μουσακάς με πατάτες και μελιτζάνες

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 

Θερμίδες: 521 Πρωτεΐνες: 22,3 Λιπαρά: 18,4 Υδατάνθρακες: 26,6

Μερίδες: 
4
Χρόνος προετοιμασίας: 
2 ώρες
Χρόνος μαγειρέματος: 
1 ώρα και 15’
Κόστος: 
€4 - €7
Βαθμός Δυσκολίας: 
Υψηλός
Συνοδεύεται με: 
Μπύρα ποικιλίας lager
Περιγραφή: 

Από τα πιο «περίτεχνα» πιάτα της ελληνικής κουζίνας, δημοφιλής και παγκοσμίως αγαπητός, ο μουσακάς είναι το καμάρι κάθε τραπεζιού!!

Συστατικά: 

4 τμχ μελιτζάνες φλάσκες (σε ροδέλες) 4 τμχ πατάτες (σε ροδέλες) λάδι για το τηγάνισμα για τον κιμά 500 γραμ. κιμά μόσχου 1 τμχ κρεμμύδι ξερό (ψιλοκομμένο) 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη) 1 κτσ πελτέ τομάτας 4 τμχ τομάτες (ψιλοκομμένες) 1 φλιτζάνι κρασί λευκό 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την κρέμα μπεσαμέλ 100 γραμ. βούτυρο 100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 λτρ γάλα πλήρες 1 τμχ αυγό 100 γραμ. παρμεζάνα (τριμμένη) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι μοσχοκάρυδο