Το περιβάλλον γίνεται καλύτερο

Μαγειρική & Συσκευασία Τροφίμων

Η κατηγορία «Μαγειρική & Συσκευασία Τροφίμων», αποτελεί τη ναυαρχίδα του Sanitas, πάνω από 50 χρόνια.

Τα τρόφιμα χρειάζονται τη φροντίδα ενός ειδικού που εγγυάται ότι συσκευάζονται και μεταφέρονται μέσα σε ποιοτικές και ασφαλείς συσκευασίες, οι οποίες αποτελούν αποτέλεσμα εκτεταμένων εργαστηριακών ελέγχων.

Η εξέλιξη στη συσκευασία τροφίμων

Ο δρόμος προς την βιωσιμότητα

Συνδυάζοντας την ποιότητα με τη βιωσιμότητα, τα προϊόντα της κατηγορίας έχουν διαμορφωθεί και εξελιχθεί, ώστε τα υλικά συσκευασίας να είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, προϊόντα όπως το αλουμινόχαρτο, το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και η μεμβράνη έχουν υλικά συσκευασίας ανακυκλώσιμα και πρώτη ύλη με πιστοποίηση FSC, η οποία εξασφαλίζει ότι το χαρτί της συσκευασίας προέρχεται από υπεύθυνες πηγές.

Υλικά όπως το πλαστικό, έχουν αντικατασταθεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό από βιώσιμα υλικά, όπως είναι το χαρτί. Σημαντικό παράδειγμα, αποτελούν τα σκεύη αλουμινίου, στα οποία το πλαστικό, ως υλικό της εξωτερικής συσκευασίας, μειώθηκε ανά προϊόν από 52% έως 83%, σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία Sanitas.

Στόχος της μάρκας είναι να συνεχίσει συστηματικά και τα επόμενα χρόνια να βελτιώνει τα προϊόντα και να βρίσκει εναλλακτικές λύσεις, όπως η ένταξη ανακυκλώσιμων & ανακυκλωμένων υλικών, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση παρθένων υλών.

Η βιωσιμότητα είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Όμως, πολλοί από εμάς ίσως να μην γνωρίζουμε ακριβώς πώς μπορούμε να ανακυκλώσουμε κάποια υλικά ή ποια υλικά είναι αυτά που χρήζουν ανακύκλωσης. Για αυτό το λόγο, πάνω στις καινούριες συσκευασίες Sanitas, βρίσκουμε «πράσινες συμβουλές», ώστε να μάθουμε ποια προϊόντα μπορούν να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν και σε ποιους κάδους είναι δόκιμο να τα απορρίπτουμε.

Ας μειώσουμε την σπατάλη του φαγητού!

H σπατάλη τροφίμων ξεκινά από την κουζίνα μας. Για να μπορέσει να μειωθεί ας προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα:

Περιορίζω.

Περιορίζω.

Μειώνουμε τις μερίδες φαγητού που ετοιμάζουμε στο σπίτι αν θεωρούμε ότι δεν θα καταναλωθούν έγκαιρα.

Διατηρώ.

Διατηρώ.

Χρησιμοποιούμε προϊόντα όπως η μεμβράνη και τα σακουλάκια τροφίμων, ώστε να αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στη συντήρηση διατηρώντας τα φρέσκα για περισσότερο καιρό.

Ανακυκλώνω.

Ανακυκλώνω.

Κομποστοποιούμε τα περισσευούμενα φαγητά που ενδείκνυνται αντί να τα απορρίψουμε στους κάδους, όπως πχ. φρούτα και λαχανικά.

Ήξερες ότι

1

Το αλουμίνιο, ως υλικό έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώνεται επ’ άπειρον διατηρώντας την ποιότητά του. Μετά τη χρήση, απορρίπτουμε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

alufoil
alufoil
ladokola
2

Το αντικολλητικό χαρτί αποτελεί κομποστοποιήσιμο υλικό. Μετά τη χρήση, απορρίπτουμε στους ειδικούς καφέ κάδους κομποστοποίησης.

ladokola
3

Τα σακουλάκια τροφίμων Sanitas Slide & Lock μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά, αρκεί να πλύνουμε καλά στη βρύση το σακουλάκι μετά από κάθε χρήση.

alufoil
alufoil

Νοιαζόμαστε

Δείτε τις πρωτοβουλίες γύρω από τη βιωσιμότητα στις κατηγορίες:

Το περιβάλλον γίνεται καλύτερο

Για ένα καλύτερο καλύτερο περιβάλλον

To Sanitas, με σεβασμό στον πλανήτη, εντάσσει τη βιωσιμότητα στον πυρήνα της λειτουργίας του. 

Το περιβάλλον γίνεται καλύτερο

Σακούλες απορριμμάτων

Οι σακούλες νέας τεχνολογίας Sanitas Flex & Strong φροντίζουν το περιβάλλον καθώς αποτελούνται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό, μειώνοντας, με αυτό τον τρόπο, την κατανάλωση παρθένων πρώτων υλών σε μια κατηγορία προϊόντων που χαρακτηρίζεται από πλαστικό. 

Το περιβάλλον γίνεται καλύτερο

Υγιεινή & Καθαριότητα

Στο πλαίσιο της βιωσιμότητας, οι σπογγοπετσέτες έχουν βελτιωθεί προς μια οικολογική κατεύθυνση και έχουν γίνει 100% βιοδιασπώμενες και κομποστοποιήσιμες από ανανεώσιμες πρώτες ύλες, διατηρώντας την αποδοτικότητα και την ανθεκτικότητά τους.