Smart Cooking • Συνταγές

Μπακλαβάς

Χρόνος<br/> Προετοιμασίας Χρόνος
Προετοιμασίας
10 λεπτά
Χρόνος<br/> Ψησίματος Χρόνος
Ψησίματος
60 λεπτά
Μερίδες Μερίδες
για 12 άτομα

01

ΥΛΙΚΑ

  • 1 πακέτο φύλλα για μπακλαβά
  • 400 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. καρυδόψιχα
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρύφαλλο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη

 

Για το σιρόπι:

  • 850 γρ. ζάχαρη
  • 2,5 ποτήρια νερό
  • 2 βανίλιες
  • φλούδα λεμονιού

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε το σκεύος και στρώνουμε τα φύλλα, αλείφοντας με λιωμένο βούτυρο κάθε φύλλο με ένα πινέλο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  3. Ανά 5 φύλλα προσθέτουμε τριμμένα καρύδια μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Κόβουμε τον μπακλαβά και αλείφουμε με βούτυρο.
  4. Ψήνουμε στους 150°C για περίπου μία ώρα.
  5. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  6. Όσο είναι ζεστός ο μπακλαβάς περιχύνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει.
  7. Τέλος, πασπαλίζουμε τον μπακλαβά με λίγη καρυδόψιχα.

Σκεύη Αλουμινίου Στρογγυλό

Τα σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης Sanitas είναι ιδανικά για να ψήσετε το φαγητό σας στο φούρνο καθώς χάρη στην ποιότητά τους είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σκεύη Αλουμινίου Στρογγυλό