Smart Cooking • Συνταγές

Σοκολατόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας και αμύγδαλα

Χρόνος<br/> Προετοιμασίας Χρόνος
Προετοιμασίας
25 λεπτά
Χρόνος<br/> Ψησίματος Χρόνος
Ψησίματος
35 λεπτά
Μερίδες Μερίδες
για 10 άτομα

01

ΥΛΙΚΑ

 

Για το σιρόπι:

  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

 

Για το κέικ:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αυγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 100 γρ. σκόνη κακάο
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 200 ml νερό

 

Για την επικάλυψη:

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. αμύγδαλα τριμμένα

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρουν βράση μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Για το κέικ: Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε το νερό και το κονιάκ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε το σκεύος αλουμινίου, αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 180°C, πριν το αφαιρέσουμε τρυπάμε με μαχαίρι την σοκολατόπιτα για να βεβαιωθούμε ότι έχει γίνει.
  3. Για την επικάλυψη: Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει ελαφριά βράση. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Χαράζουμε την σοκολατόπιτα, περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει. Τέλος, απλώνουμε την επικάλυψη με μια σπάτουλα και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο.

Σκεύη Αλουμινίου Ορθογώνιο

Τα σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης Sanitas είναι ιδανικά για να ψήσετε το φαγητό σας στο φούρνο καθώς χάρη στην ποιότητά τους είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σκεύη Αλουμινίου Ορθογώνιο