Smart Cooking • Συνταγές

Γεμιστά

Χρόνος<br/> Προετοιμασίας Χρόνος
Προετοιμασίας
20 λεπτά
Χρόνος<br/> Ψησίματος Χρόνος
Ψησίματος
60 λεπτά
Μερίδες Μερίδες
για 3 άτομα

01

ΥΛΙΚΑ

  • 3 ντομάτες
  • 3 πιπεριές πράσινες/κίτρινες
  • 1 ½ φλ. ρύζι για γεμιστά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • ψιλοκομμένος φρέσκος δυόσμος
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • λίγο αλάτι & πιπέρι

02

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και αφαιρούμε από τις πιπεριές το κοτσάνι.
  2. Κόβουμε με μαχαίρι το καπάκι από τα λαχανικά μας και αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Τοποθετούμε τις άδειες ντομάτες και πιπεριές στο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τον φρέσκο δυόσμο. Τρίβουμε στον τρίφτη το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ανακατεύουμε με το νερό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο και τον μαϊντανό.
  3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τη ζάχαρη και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για δυο λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας και μυρωδικών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Μόλις το ρύζι απορροφήσει τη σάλτσα η γέμιση είναι έτοιμη.
  4. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το ρύζι, βάζουμε τα καπάκια και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στα γεμιστά τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας, νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο ανάμεσα στα γεμιστά και πάνω στα καπάκια.
  5. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.

Σκεύη Αλουμινίου Με καπάκι

Τα σκεύη αλουμινίου μιας χρήσης Sanitas είναι ιδανικά για να ψήσετε το φαγητό σας στο φούρνο καθώς χάρη στην ποιότητά τους είναι ανθεκτικά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σκεύη Αλουμινίου Με καπάκι